Szent József Központ kirándulása – 3 nap 3 város életre szóló élmény

2023. június 19-én reggel 9-kor indult útnak a TJ ESZI fogyatékos személyek nappali ellátásának klubja az idei üdülésre. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is vonattal indultak útnak, ami mindig nagy élményt jelent az ellátottaknak.

A kis csapat az első napon látogatást tett a sárvári arborétumban. Ezután a városban tettek egy sétát, fagylaltoztak és kisvonattal nézték meg a város főbb nevezetességeit. A napi programot a Nádasdy vár parkjának megtekintésével zárták.

Második napon vonatra szálltak és Kőszegre vették az irányt. Megnézték a Tábornok Házat, Aranyegyszarvú Patika Múzeumot és a hozzá tartozó gyógynövénykertet, a Kékfény étteremben elköltött ebéd után felfedezték a Jurisics várat, ahol néhány bátor fiatal a toronyba is felmerészkedett, és megkongatta a harangot. A főtéri fagylaltozás után Sárvárra visszaérve a harangjátékot is meghallgatták.

Harmadik napon Szombathelyre vitt az utjuk, ahol többek között a Savaria múzeum kiállításait tekintették meg, és a gyönyörű parkjában tettek egy sétát. Ezután a Barokk Főtéren át az Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárházban nézték meg Isis istennő templomának maradványait és kiállítást. Innen visszasétáltak a Püspöki Palotához, Romkerthez. A nagy melegben fagylalttal hűsítették magukat, majd a Víztorony felé vették az irányt. Útközben betértek ebédelni egy kis étterembe. Miközben az ebédüket fogyasztották, az egyik pincérnő odalépett a csapathoz, hogy tolmácsolja egy másik vendég ajándékát. Egy állandó vendége az étteremnek meghívta a csapatot egy pohár üdítőre. Jólesett tapasztalni, hogy vannak még önzetlen, hálát nem váró emberek akik nem elfordulnak, hanem elfogadják a másságot, a mássággal élő embereket!

Hazautazás előtti utolsó program a Sárvári Nádasdy Vár megtekintése volt, majd a vonatállomásra érkezve telve rengeteg élménnyel hazafelé vette az irányt a Szent József Központ kis csapata. Az idei üdülés is hatalmas élményekkel teli napokat adott az ellátottaknak és a szülők is pihenhettek, tehermentesültek pár napot.

Képek a kirándulásról: https://tjeszi.hu/galeria-szent-jozsef-kozpont/

Megosztás

További bejegyzések

Csoportvezető ápolót keresünk!

TATABÁNYAI JÁRÁSI EGYESÍTETT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEK pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében Csoportvezető ápoló munkakör betöltésére.

Munkatársat keresünk!

A TJ ESZI Szent Margit és Szent Teréz Idősek Otthona időskorúak gondozóháza szolgáltatásainak teljes körű biztosítására, irányítására, a dolgozók munkájának ellenőrzésére szakmai vezetőt keresünk!

Munkatársat keresünk!

A TJ ESZI Család és Gyermekjóléti Központja keres kollégákat családsegítő pozícióba. Két, határozott időtartamú, heti 40 órás munkakörbe és egy, határozatlan idejű, heti 20 órás munkakörbe várják az érdeklődő jelentkezőket!