Nyárköszöntő

A környei Művelődési Ház adott otthont június 8-án a TJ ESZI Környei Segítő Szolgálat által szervezett nyárköszöntő rendezvényének. A Tatabányai Többcélú Kistérségi Társuláshoz tartozó Segítő Szolgálatokból Tatabányáról, Tarjánból, Vértesszőlősről és Vértessomlóról érkezetek a vendégek. A szépkorúak kistérségi közös nyárköszöntő rendezvénye kilenc éve indult el és évről évre sikeresebb.

Az eseményt – melyet a járásból érkező hölgyek, urak mellett Nagy Csaba Vértesszőlős, Igó István Vértessomló polgármestere, Smelcné Portik Ágnes, a Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmény igazgatója, és helyettese, Tromposch Ágnes is megtisztelt jelenlétével – Beke László polgármester nyitotta meg, ő is kiemelve a rendezvény népszerűségét, s hogy minden évben szép élménnyel gazdagítja a vendégeket, de ugyanilyen felejthetetlen élményekkel gyarapodnak a házigazdák is. Mi lehet a titka mindennek? – tette fel a kérdést, majd így folytatta: a kérdésben lévő szó, a titok – sugall valami megfejthetetlenséget, pedig a válasz nagyon is egyszerű: a szeretet, az életünk egyik legcsodálatosabb ajándéka. Az, hogy a szervezőknek a mai napra való felkészülés nem egy kötelezően végrehajtandó feladat, hanem már egy, a várakozás izgalmával átszőtt folyamat, ahol a Nyárköszöntőhöz közeledve napról – napra fokozódik az az érzés mindenki szívében, vajon idén is jól sikerül-e a rendezvény, hogy vajon most is élményekkel gazdagodva megyünk haza, hogy most is jól érezte magát mindenki Környén? Most már nem kell sokat várni, hogy megválaszolhassuk ezeket a kérdéseket, de én megelőlegezem a választ: ahol ilyen szeretettel, gondoskodással, törődéssel és nyitott szívű, barátságos vendégekkel és házigazdákkal találkozunk, ott nem is történhetnek másként a dolgok, ott minden csak jól sikerülhet. Köszönet mindezért az Egyesített Szociális Intézmények minden egyes dolgozójának, akik nagy szakmai felkészültséggel és odaadással dolgoztak nagyon sokat azért, hogy a mai napon is minden itt lévő jól érezhesse magát – zárta gondolatait.

A gyerekek között van egy játék, amikor egymás mögé állnak, és a sor végén álló súg valamit az előtte álló fülébe. Aztán az is így tesz, míg végül az üzenet megérkezik a legelső játékoshoz. Valahogy ilyen az is, ahogy az idősebb generációk továbbadják saját tapasztalataikat, szokásaikat, saját életszemléletüket a következő generációnak. És ahogy a játék során mindig változik a továbbadott üzenet szövege, úgy változik a továbbadott hagyomány is. Mi Önöktől örököltük meg az értékeinket. Önöktől tanultuk meg a nyelvet, amellyel szót értünk egymással.  Önök hordozták a vállaikon ezt az egész települést. Kemény munkával kerestek benne kenyeret, építettek benne hajlékot, s neveltek benne gyerekeket. S mi, a következő generáció ezt mind láttuk. Példát adtak tetteikkel, munkájukkal, kitartásukkal. Most rajtunk a sor, rajtunk a felelősség. Most nekünk kell példaként állni – köszöntötte a szép korúakat a Környei Segítőszolgálat Nappali Ellátás vezetője, Halász-Becker Anita, és azt kívánta a számukra, hogy megérdemelt pihenőidejükben élvezzék életük minden egyes pillanatát, az év minden napján érezzék a család, a közösség megbecsülését. Érezzék, hogy vannak dolgok, amit jobban tudnak. És vannak dolgok, amit csak ők tudnak.

A folytatásban elsőként a Vackor Óvoda és Bölcsőde Csiga csoportja lépett színre Pünkösdölés című előadásával, majd a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kotyolók Táncegyüttese Szanyi táncokkal. A 4.a-sok hatalmas sikerrel varázsolták a színpadra Korda Györgyöt, majd a vendégeket a muzsika szárnyán a KaDarKa Társulat tagjai, Boldog Zsófia, Dallos Zoltán és Jónás Szabolcs repítette tovább.

A vastapsos operett összeállítást fergeteges meglepetés produkció követte. A klub tagjai úgy döntöttek, hogy bebizonyítják: semmit nem jelent az idő múlása, lélekben attól ugyanolyan fiatalok maradhatunk, ha jó a közösség körülöttünk. Ezt igazolta Debity Gyuláné, Müller Istvánné és Rehoregh Ernőné is, akik lelkesen, népviseletben erősítették az alkalmi Z’Zi Labor formációt. Éljünk kicsit a mának! – szólt a rendkívül népszerű nóta strófája, egyfajta mottóul is a képzeletbeli zászlóra tűzve, s vidámságban, jókedvben a színpadi produkciók után sem volt hiány, hiszen a házigazdák ezúttal is finom falatokkal, szívből jövő mosollyal és apró ajándékkal kedveskedtek a vendégeknek, no meg jó hangulatú, vidám beszélgetéssel, és Balaskó István retro muzsikájára közös tánccal.

Salamon Gyöngyi

Megosztás

További bejegyzések

Csoportvezető ápolót keresünk!

TATABÁNYAI JÁRÁSI EGYESÍTETT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEK pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében Csoportvezető ápoló munkakör betöltésére.

Munkatársat keresünk!

A TJ ESZI Szent Margit és Szent Teréz Idősek Otthona időskorúak gondozóháza szolgáltatásainak teljes körű biztosítására, irányítására, a dolgozók munkájának ellenőrzésére szakmai vezetőt keresünk!

Munkatársat keresünk!

A TJ ESZI Család és Gyermekjóléti Központja keres kollégákat családsegítő pozícióba. Két, határozott időtartamú, heti 40 órás munkakörbe és egy, határozatlan idejű, heti 20 órás munkakörbe várják az érdeklődő jelentkezőket!