Jubileum- 20 éves a Szent Márton Központ

Húsz évvel ezelőtt nyitották meg a Szent Márton Központot. Az intézmény ad helyet a családok és a gyermekek átmeneti otthonának, a hajléktalanok otthonának és átmeneti szállásának, valamint a családsegítő nyitva álló helyiségének.

Húsz évvel ezelőtt nyitották meg a Szent Márton Központot. Az intézmény ad helyet a családok és a gyermekek átmeneti otthonának, a hajléktalanok otthonának és átmeneti szállásának, valamint a családsegítő nyitva álló helyiségének. 

A jubileumi ünnepségen Török Andrea szakmai vezető üdvözölte a meghívott vendégeket, a korábbi intézményvezetőket is.

Smelcné Portik Ágnes intézményvezető felidézte az indulást. A Szent Márton Központ 2003. november 14-én nyitotta meg kapuit, az akkori Egyesített Szociális Intézmények egyik telephelyeként. Az ideköltöztetett szakfeladatokat korábban más telephelyeken látták el, rendkívül nehéz körülmények között. Az integráció lehetővé tette a különböző szakterületek közötti optimális együttműködést.

A jubileumi születésnapon szóltak a sokszor emberfeletti munkáról, a reményekről, a segítőkről, a barátságokról, múltról, jelenről. Szücsné Posztovics Ilona polgármester kiemelte az itt dolgozók emberfeletti küzdelmét. A támogatás, az empátia új esélyt adhat nekik. 

A rendezvényen részt vettek a korábbi vezetők. Szólt néhány szót többek között dr. Kis József és Mecsei Ilona is, majd a központ szakmai munkáját irányító Szmrtyka Imréné idézte fel a múltat, a költözéssel járó nehézségeket. Bacsó Zita vette át a feladatát, majd Zelizi Rita, s nyár óta Török Andrea vezeti a központot. 
Húsz éve dolgozik az épületben Rozner-Császár Ilona mellett Bacsó Zita és a nyugdíj mellett is visszatérő Mizda Tiborné – hangzott el.

A visszaemlékezések és köszöntők után a Füzes Utcai Általános Iskola diákjai adtak zenés műsort. Autentikus cigány dalokkal érkeztek Németh Andrea vezetésével, majd megtekinthettek egy múltidéző fotótárlatot. A műsor után előkerültek a házi készítésű szendvicsek, kedvességek, édességek, és igazi meglepetésként egy óriási születésnapi torta, mely a Szent Márton Központ épületét formázta. A központ napjainkban is jelentős közfeladatot lát el, lakhatást, otthont biztosít százhúsz nehéz helyzetbe került embernek.

Megosztás

További bejegyzések

Csoportvezető ápolót keresünk!

TATABÁNYAI JÁRÁSI EGYESÍTETT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEK pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében Csoportvezető ápoló munkakör betöltésére.

Munkatársat keresünk!

A TJ ESZI Szent Margit és Szent Teréz Idősek Otthona időskorúak gondozóháza szolgáltatásainak teljes körű biztosítására, irányítására, a dolgozók munkájának ellenőrzésére szakmai vezetőt keresünk!

Munkatársat keresünk!

A TJ ESZI Család és Gyermekjóléti Központja keres kollégákat családsegítő pozícióba. Két, határozott időtartamú, heti 40 órás munkakörbe és egy, határozatlan idejű, heti 20 órás munkakörbe várják az érdeklődő jelentkezőket!