Jubileum- 20 éves a Szent Márton Központ

Húsz évvel ezelőtt nyitották meg a Szent Márton Központot. Az intézmény ad helyet a családok és a gyermekek átmeneti otthonának, a hajléktalanok otthonának és átmeneti szállásának, valamint a családsegítő nyitva álló helyiségének.

Húsz évvel ezelőtt nyitották meg a Szent Márton Központot. Az intézmény ad helyet a családok és a gyermekek átmeneti otthonának, a hajléktalanok otthonának és átmeneti szállásának, valamint a családsegítő nyitva álló helyiségének. 

A jubileumi ünnepségen Török Andrea szakmai vezető üdvözölte a meghívott vendégeket, a korábbi intézményvezetőket is.

Smelcné Portik Ágnes intézményvezető felidézte az indulást. A Szent Márton Központ 2003. november 14-én nyitotta meg kapuit, az akkori Egyesített Szociális Intézmények egyik telephelyeként. Az ideköltöztetett szakfeladatokat korábban más telephelyeken látták el, rendkívül nehéz körülmények között. Az integráció lehetővé tette a különböző szakterületek közötti optimális együttműködést.

A jubileumi születésnapon szóltak a sokszor emberfeletti munkáról, a reményekről, a segítőkről, a barátságokról, múltról, jelenről. Szücsné Posztovics Ilona polgármester kiemelte az itt dolgozók emberfeletti küzdelmét. A támogatás, az empátia új esélyt adhat nekik. 

A rendezvényen részt vettek a korábbi vezetők. Szólt néhány szót többek között dr. Kis József és Mecsei Ilona is, majd a központ szakmai munkáját irányító Szmrtyka Imréné idézte fel a múltat, a költözéssel járó nehézségeket. Bacsó Zita vette át a feladatát, majd Zelizi Rita, s nyár óta Török Andrea vezeti a központot. 
Húsz éve dolgozik az épületben Rozner-Császár Ilona mellett Bacsó Zita és a nyugdíj mellett is visszatérő Mizda Tiborné – hangzott el.

A visszaemlékezések és köszöntők után a Füzes Utcai Általános Iskola diákjai adtak zenés műsort. Autentikus cigány dalokkal érkeztek Németh Andrea vezetésével, majd megtekinthettek egy múltidéző fotótárlatot. A műsor után előkerültek a házi készítésű szendvicsek, kedvességek, édességek, és igazi meglepetésként egy óriási születésnapi torta, mely a Szent Márton Központ épületét formázta. A központ napjainkban is jelentős közfeladatot lát el, lakhatást, otthont biztosít százhúsz nehéz helyzetbe került embernek.

Megosztás

További bejegyzések

Hull a pelyhes fehér hó

A TSZC Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnázium 9.D és 12.A osztályos tanulói Mikulás alkalmából ünnepi műsorral kedveskedtek a TJ ESZI Szent Margit és Szent Teréz Idősek Otthona lakóinak.

Jubileum- 4 születésnap

35 éves a családsegítő szolgálat (1988), 25 éves gyermekjóléti szolgáltatás (1998), 20 éves a Csobogó Klub (2003), 5 éves az óvodai iskolai szociális segítés (2018), 20 + 1 éves a kapcsolatügyelet (2002)

Csokoládégyűjtő akció

Ahogy tavaly, úgy az idei évben is gyűjtöttek csokoládét és egyéb finomságokat a Polgármesteri Hivatal dolgozói a hátrányos helyzetű gyermekek számára.

LÁTOGATÁSI IDŐ KORLÁTOZÁSA

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Szent Margit Idősek Otthonában a megnövekedett felsőlégúti megbetegségek miatt, 2023. december 1-jétől a látogataási időt 20 percre korlátozzuk!