Itt a nyár, elindult a bográcsszezon a Vértesszőlősi Idősek Klubjában

A TJ ESZI Vértesszőlősi Segítő Szolgálat közkedvelt és egyik legsikeresebb nyári programjaik közé tartozik a szabadban való közös sütés–főzés a klubtagok körében.

A TJ ESZI Vértesszőlősi Segítő Szolgálat közkedvelt és egyik legsikeresebb nyári programjaik közé tartozik a szabadban való közös sütés–főzés a klubtagok körében.

Számtalan ínycsiklandó finom étel, sütemény készült már a hosszú évek alatt, ez alkalommal mi más is bugyoghatott a bográcsban, mint a jó magyar gulyás.

A közösség női tagjai serényen tisztították, aprították a nélkülözhetetlen nyersanyagokat. Kés alá került sárgarépa, fehérrépa, zeller, burgonya, vöröshagyma, fokhagyma tekintélyes mennyiségben. A kosár mélyéről előkerült a fűszerek egész sora.

Közben a férfiak mindvégig őrizték a tűz melegét. A főzés folyamatát nem csak felügyelték, hanem tevékenyen fel is vállalták. Kovács Lajos klubtagnak külön köszönjük a finom házi csipetkét, melyet elkészített, hogy a gulyás még finomabb, háziasabb legyen. A hús darabolását követően a bográcsot körülállva, felváltva követték egymást a komoly és kevésbé komoly élmények, történetek. Csak úgy férfiasan!

Minden adott volt ahhoz, hogy ez az alkalom is maradandó élmény legyen mindannyiunk számára.

A finom falatokat mézédes, hűvös görögdinnye koronázta meg, mely kedves klubtag, Lepkó Ilona felajánlása volt a közösség részére.

A bográcsszezon folytatódik, bátran lehet csatlakozni!

Fotók a bográcsozásról ITT!

Megosztás

További bejegyzések

Csoportvezető ápolót keresünk!

TATABÁNYAI JÁRÁSI EGYESÍTETT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEK pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében Csoportvezető ápoló munkakör betöltésére.

Munkatársat keresünk!

A TJ ESZI Szent Margit és Szent Teréz Idősek Otthona időskorúak gondozóháza szolgáltatásainak teljes körű biztosítására, irányítására, a dolgozók munkájának ellenőrzésére szakmai vezetőt keresünk!

Munkatársat keresünk!

A TJ ESZI Család és Gyermekjóléti Központja keres kollégákat családsegítő pozícióba. Két, határozott időtartamú, heti 40 órás munkakörbe és egy, határozatlan idejű, heti 20 órás munkakörbe várják az érdeklődő jelentkezőket!