Az APTIV dolgozói mindenkinek személyre szóló ajándékkal készültek

A Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények Szent Márton és a Szent Erzsébet Központban különleges ajándékozásnak, egyedülálló kezdeményezésnek lehettünk tanúi.

Az APTIV dolgozói több autóval érkeztek az átadási ceremóniára, amely Török Andrea köszöntőjével indult. A szakmai vezető kiemelte: különösen szívet melengető, hogy idegenek vásároltak az intézmények lakóinak ajándékokat. Az intézmények életében a személyre szóló meglepetés egyedülálló kezdeményezés. Az itt élők számára nem szokványos az új, és csak nekik szóló ajándék. 

Kedves műsorral köszönték meg a figyelmességet. Megindító volt a különböző részlegeken lakók verselése a karácsonyról, a családi örömökről, a melegségről, a szeretet ünnepéről. Könnyeket csalt a szemekbe a családok és a gyermekek átmeneti otthonában lévőkből összeállított betlehemes csoport. A Máriát alakító anyuka saját pici gyermekét tartotta ölében, s mondta el József Attila versének zárómondatát: „Kedves három királyok, jóéjszakát kívánok!”. Felcsendült a Mennyből az angyal dallama is.

A hajléktalanok otthona legidősebb lakója, egy 88 esztendős férfi is verselt. A gyermekek, családok, hajléktalanok ellátását szolgáló intézmények, valamint a nappali melegedő ellátottjait hallva egészen más értelmet kaptak a jól ismert dallamok. A betlehemi történet életre kelt. 

Smelcné Portik Ágnes, a TJ ESZI intézményvezetője is megköszönte az APTIV nagyvonalú támogatását. Kiemelte a Család és Gyermekjóléti Központot, amelynek munkatársai is hasonló akciót indítottak: Csodatévő Angyalok segítségét kérték, hogy varázsolják szebbé a rászoruló gyerekek karácsonyát. A mostani hihetetlen adakozás a legszegényebb, legrászorulóbb rétegek számra teszi feledhetetlenné az ünnepet éppen olyan ajándékkal, amire szükségük van, amit ők kértek. 

Az ajándékozás a családok és gyermekek átmeneti otthonában kezdődött. A gondosan becsomagolt meglepetéseket Szmrtyka Viktória adta át – természetesen elsőként a gyerekeknek. Óriási volt az öröm, a meghatódottság. Felnőtt, gyerek együtt örült.

(Szerző: Sugár Gabriella)

Az átadásról készlt fotók ITT tekinthetőek meg.

Megosztás

További bejegyzések

Csoportvezető ápolót keresünk!

TATABÁNYAI JÁRÁSI EGYESÍTETT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEK pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében Csoportvezető ápoló munkakör betöltésére.

Munkatársat keresünk!

A TJ ESZI Szent Margit és Szent Teréz Idősek Otthona időskorúak gondozóháza szolgáltatásainak teljes körű biztosítására, irányítására, a dolgozók munkájának ellenőrzésére szakmai vezetőt keresünk!

Munkatársat keresünk!

A TJ ESZI Család és Gyermekjóléti Központja keres kollégákat családsegítő pozícióba. Két, határozott időtartamú, heti 40 órás munkakörbe és egy, határozatlan idejű, heti 20 órás munkakörbe várják az érdeklődő jelentkezőket!